Japanse film “SHOKUZAI” (Penance)

Penance-CJ Japan Festival vindt van 26 t/m 29 september 2013 plaats in LantarenVenster. Als opwarmertje presenteert het festival een voorpremière van Kurosawa’s Shokuzai (Penance).

Kurosawa verkent altijd de grenzen tussen art-house en genre films. Ditmaal verrast hij ons met een fascinerende televisieserie over een wraakzuchtige moeder die op zoek is naar de moordenaar van haar dochter.

Vier meisjes zien hoe hun vriendin Emili wordt meegenomen door een man, waarna ze vermoordt word gevonden. Asako (Kyôko Koizumi), de moeder van Emili, verwijt de 4 kinderen het feit dat zij de identiteit van de moordenaar niet kunnen vertellen tegen de politie en dwingt hen tot boetedoening.
De vier meisjes hun leven zal worden gedomineerd door misdaad en straf…

Vijftien jaar later, wanneer de meisjes zijn opgegroeid is dat inderdaad het geval.
We volgen ze een voor een, als zij met hun traumatische verleden worstelen. Hoe ziet hun boetedoening eruit? Welke rol speelt Asako hierin? En wie heeft Emili vermoord?

Shokuzai is de verfilming van de schokkende misdaadroman van bestseller auteur Kanae Minato. De film, die bijna vier uur duurt, zal met een pauze worden vertoond.  LINK Camera Japan   LINK lantaren   映画「贖罪」がロッテルダムにきます。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s