Tomas Hillebrand in Japan

Tomas-Hillebrand_lowresEen geweldig expositie van Tomas Hillebrand bij Museum Jan van der Togt (Amstelveen, 05 september tot 13 oktober 2013 ….Een ander doel van de reis was studie te doen naar de vervaardiging van Japans lakwerk, ook wel urushi genoemd. Urushi is een eeuwenoud ambacht en geldt als een van de moeilijkste ter wereld. Hillebrand was getuige van het winnen van de grondstof uit de urushiboom en ontmoette lakmeester Tetsuo Gido die verschillende sculpturen van hem heeft gelakt. Het resultaat van Hillebrands onderzoek is een verrassende collectie, waarin lakwerk wordt gekoppeld aan zijn reeds bekende glaskunst…..LINK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s