Natsume Soseki – (Kokoro) (Mon)

Unknown

HaEs producties, een piepkleine uitgeverij in De Bilt (eigenaar Japanoloog Steven Hagers) presenteert de Nederlandse vertaling van twee romans van de grote Japanse schrijver Natsume Sōseki (1867-1916): Hart (Kokoro) en Poort (Mon). Deze belangrijke leermeester van latere Nobelprijswinnaars als Junichiro Kawabata en Kenzaburo Oe, die zelf beweren schatplichtig aan hem te zijn, is nog nooit eerder in het Nederlands vertaald. Deze vertalingen – uiteraard rechtstreeks uit het Japans – zijn van de hand van de Leidse Japanologe Erika de Poorter….LINK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s