Tokyo Story en digitaal gerestaureerde Ozu-films in EYE en filmtheaters

EYE brengt de klassieker Tokyo Story (1953) opnieuw uit in de theaters, naar aanleiding van de recente digitale restauratie van zes belangrijke titels uit het oeuvre van de Japanse filmmaker YasujiroOzu (1903-1963). Vanaf 14 mei zijn van de hand van de meesterfilmer ook vier gerestaureerde kleurenfilms te zien in het land – waaronder zijn eerste kleurenfilm Equinox Flower (1958) – en zelden vertoonde titels als Good Morning (1959) en Late Autumn (1960). Tijdens het aan de Japanse film gewijde najaarsprogramma vertoont EYE ook de Ozu-zwartwitklassieker Late Spring (Banshun) uit 1949. 
Tokyo Story, vanaf 14 mei in de filmtheaters en EYE, IJPromenade 1, Amsterdam.  Najaarsprogramma met o.a. ‘Tragische liefde in Japanse cinema’ vanaf 24 september 2015.   Voor meer info: Link

image002

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s