IKEBANA LAAT ZICH ZIEN OP KONINGSDAG!

??????????????????????????????? m1mxlc0aj4au_std640Op Koningsdag heb ik samen met twee ikebana collega’s ( Mevr. Corrie van der Meer; de voorzitter van Nederland Ikebana Vereniging en mevr. Esther Hoogland: de Secretaris van N.I.V.) voor de koninklijke familie Ikebana-schikkingen gemaakt. Vanaf 9 uur s’ochtend waren wij bezig om te schikken, en…….rond 13:00 kwamen zij naar onze tafel toe.  Het was heel spannend! Corrie heeft aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima uitgelegd wat deze Japanse kunst inhoudt, daarna mochten we handen schudden met de koninklijke hoogheden.  Even later kwam prinses Beatrix, ook zij toonde veel interesse en gelukkig had ze nog even tijd voor een kort gesprekje.  Het was een prachtige dag met veel zon, wat een feest!

Hier is de link naar een filmlpje. Meer foto’s van de dag: Link

4月26日、Kingsdayのお祝いがAmstelveenで行われましたが、その際いけばなをいけてきました。 Mrs Corrie van der Meer(オランダいけばな協会の会長)  とMrs Esther Hoogeland (同:書記)のふたりと共に朝9時からいけはじめ、13時ころいけばなのテーブルに国王ご一家が来て下さいました。CorrieがWillem-Alexander国王とMaxima女王にいけばなのことをご説明しました。Beatrix王女も興味を示され、ご説明しました。 お天気にも恵まれ、素敵なお祭りでした。 (上記リンクで映像と写真がご覧になれます)

One thought on “IKEBANA LAAT ZICH ZIEN OP KONINGSDAG!

  1. Pingback: Koningsdag en Ikebana – Ikebana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s