Japanse taalcursus

 

Japans is, volgens sommigen, een lid van de Altaïsche taalfamilie, waartoe ook het Turks en het Mongools behoren. Anderen vinden het een geheel op zich zelf staande taal.

De Japanse taal heeft veel invloeden ondergaan van het Chinees en het Engels. Er zijn zelfs enige Nederlandse woorden in terug te vinden. Deze woorden en hoe ze in het Japans zijn terechtgekomen zullen zeker tijdens de cursus aan bod komen.

Door zoveel mogelijk met haar leerlingen Japans te spreken probeert de docente gevoel en inzicht voor de taal over te brengen. Omdat ze geboren en getogen Japanse is, kan zij u bovendien veel vertellen over het land en de mensen.

In deze taalcursus leert u het volgende:

  • Dagelijkse conversatie met Japanse collega’s, vrienden, familie etc.
  • Structuur en opbouw van de Japanse taal.
  • De verschillen tussen de twee culturen.

In het kort: “deze cursus is het beginpunt voor communicatie met de Japanner of de Japanse!”

De lessen worden gegeven door de Japanse docente Masako Higashi, die reeds twintig  jaar in Nederland woont en werkt. Behalve Japans spreekt zij Nederlands en Engels.

De inhoud van de cursus wordt afgestemd op het niveau van de studenten. De klasjes bestaan uit 2 ~ 4 deelne(e)m(st)ers. Voor grotere groepen graag contact opnemen met de docente.

  • Schema:  Éénmaal per week 90 minuten les. Tussen de lessen communiceert u met uw docente via e-mail. Door vaker het Japans te gebruiken, leert u het sneller en beter.
  • Locatie:  Heemstede (voor groepen kan een andere locatie gekozen worden).
  • Cursusboek:  Japanese for busy people.
  • Kosten:  Voor 2 tot 4 personen:  € 450,- voor tien lessen van 1,5 uur. (Als u bijvoorbeeld met drie personen deelneemt, bedragen de kosten € 150,- per persoon).  Kosten moeten vooraf worden voldaan.  Neemt u bij grotere groepen contact op met de docente.  Kosten zijn exclusief het cursusboek. Cursusboek en sub-text kost ca. € 25,-.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s