Hanakunst Ikebana Exposition 6&7 July 2013

DSC_0074-maru_01Ikebana is de traditionele Japanse bloemschikkunst die gebruik maakt van bloemen, takken, planten en andere materialen. Bloemen, planten en ruwe materialen zijn het product van moeder natuur. Ikebana is de vaardigheid van de mens om de ruwe materialen te schikken. Het woord ‘Ikebana’ betekent ‘geef schoonheid aan bloemen’. Dit houdt niet alleen in het verzorgen van bloemen, maar ook de bloemen in hun mooiste samenstelling laten zien. Op deze 7de expositie van Hanakunst zullen Masako Higashi en haar cursisten de verschillende mogelijkheden die ikebana biedt om natuurlijke materialen te schikken, laten zien.  Het thema van deze expositie is “Harmonie”.  NIEUW!  Ikebana (gratis) workshop  Wilt u zelf ook ikebana ervaren?  Dat kan tijdens deze expositie.  Eerst krijgt u een korte demonstratie en daarna kunt u zelf een kleine ikebana-schikking maken. Dit is op beide dagen om 15:00 uur. Dit expositie wordt georganiseerd door Masako Higashi; docente Ikebana & Keramiek en haar cursisten. Het atelier is open vanaf 11:00 tot en met 17:00 uur. Op beide dagen is er om 15:00 uur een demonstratie en workshop ikebana. Voor de bezoekers staat Japanse thee en een lekkernijtje klaar.

草月流いけばな アトリエHANAKNUST展示会のおしらせ

いけばなは自然にある素材を使用する、とても面白い芸術です。 花の美しさを最大限にいかしてどう見せる? 色の組み合わせは? バランスは? 背景は? あえて素材を分解してしまって再構築したらどうなる? 自然素材が与えてくれる可能性は無限にある、と言っても過言ではないでしょう。 7回目のアトリエ展示会のテーマは「ハーモニー」。生徒さんと共に様々ないけばなをご紹介します。展示は両日とも、11時から17時まで。  15時からデモンストレーションとワークショップを行います。ワークショップでは小さないけばなを作っていただくことができます。年齢、男女問わずどなたでも無料で参加できます!お誘い合わせの上お越し下さい。  手作り陶器花器の展示即売も致します。

Link to the exhibition 2012

Link to the exhibition 2011

Link to the exhibition 2010

Link to the exhibition 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s