Hanakunst Ikebana Expositie “Harmonie” 6& 7 juli 2013

NIW_4379_939Harmonie tussen ikebana en de ruimte waarin je ikebana neerzet is belangrijk. Een moderne/abstracte ikebana bijvoorbeeld zal niet in een klassiek interieur passen.  Bij Sogetsu-ikebana kregen wij niet alleen maar les over klassieke en moderne schikkingen, maar worden we ook onderwezen over “reliëf met gedroogde materialen”, “décalcomanie”, “Ikebana op de muur” enz.  Deze unieke lessen leiden tot bewust worden van een harmonieuze ruimte en helpen om de creativiteit van de leerling nog verder te ontwikkelen.  In deze tentoonstelling proberen wij een harmonieuze ruimte te creëren door de ikebana-schikking voor een achtergrond te plaatsen.  Als achtergrond ziet u een zelfgemaakt schilderij, reliëf, décalcomanie, of kalligrafie.   いけばなと、それを飾る空間を調和させることはとても大切なことです。 例えばとてもクラッシックな雰囲気の空間にモダンないけばなをおいてもしっくりしません。 草月流のレッスンでは植物によるレリーフ、壁にかけるいけばな、デカルコマニーなどを多くとりいれて、空間を意識し、柔軟な感受性をみがき、更なる芸術性の発展をめざしています。そこで今回の展示会では、各人が、絵、書、レリーフなどで自分ならでは、の空間を作り、そこにあういけばなをあわせ、空間といけばなのハーモニーを試みてみました。  LINK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s