Japanse prenten van Tsukioka Kōgyo

“de schoonheid van stilte” -dat is het thema van deze tentoonstelling.  Ik vind het erg mooi en ga zeker kijken.

In samenwerking met het Japanmuseum SieboldHuis, Leiden

De tentoonstelling De Schoonheid van Stilte – Japanse prenten van Tsukioka Kōgyo sluit aan op een reeks tentoonstellingen ‘kunst op papier’ in het Bonnefantenmuseum en stelt het werk van een van de grote Japanse prentkunstenaars van de vorige eeuwwisseling, Tsukioka Kōgyo, centraal. Kōgyo is bekend geworden met zijn populaire afbeeldingen van het typisch Japanse Nō theater, dat eind vorige eeuw een ware revival onderging. Daarnaast beeldde hij dieren en landschappen uit. Zijn techniek, de kleuren houtsnede, is zo verfijnd dat deze niet te onderscheiden is van schilderwerk……link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s